You are here

Puupäivän aineistoja julkaistu

Puupäivän aineistot on pääosin julkaistu, esitykset (poislukien Puumarkkinapäivä) löytyvät Ohjelmasivulta. Puumarkkinapäivän aineistoja ei julkaista tapahtumasivustolla, info Puumarkkinapäivään ilmoittautuneille ja osallistuneille lähetetään viikon 49 alussa.

Puuinfo kiittää

Puupäivästä tuli kaikkien aikojen päivä ja tapahtuma, osallistujia Wanhassa Satamassa oli 1.275! Puuinfo kiittää kaikkia Puupäivän vieraita ja yhteistyökumppaneita. Ensi vuonna jälleen, tervetuloa taas torstaina 26.11.2015.

Vuoden 2014 Puupalkinto Göstan Paviljongille

Vuoden 2014 Puupalkinnon saa Serlachius-museon Göstan Paviljonki, jonka ovat suunnitelleet MX_SI Architectural studio Barcelonasta Espanjasta ja arkkitehtitoimisto Huttunen – Lipasti – Pakkanen Oy. Göstan Paviljonki oli myös yleisön suosikki.

Suunnittelijoiden TuplaA-koulutus ylitti odotukset

Puurakenteiden suunnittelijoille suunnattu täydennyskoulutus sai hyvän vastaanoton. Puuinfon järjestämään vaativien puurakenteiden ja puukerrostalojen suunnittelijoiden pätevyyteen valmentavaan koulutukseen osallistui 30 rakennesuunnittelijaa 24 eri suunnittelutoimistosta. Koulutuksen päätyttyä ja uuden pätevyysjärjestelmän tultua voimaan vaativien puurakenteiden suunnittelijoiden määrän uskotaan kasvavan nykyisestä 40:stä merkittävästi.

Kahvila Birgitta Hernesaari on Vuoden Hirsirakennus 2014

Uutta suomalaista hirsiarkkitehtuuria esille tuovan Vuoden Hirsirakennus -kilpailun voittajaksi valittiin Helsingin eteläiseen kärkeen viime kesäksi valmistunut hirsirakenteinen Kahvila Birgitta Hernesaari. Voittaja palkittiin Puupäivän yhteydessä järjestetyssä Hirsitaloteollisuus (HTT) ry:n seminaarissa.

Lue koko tiedote.

Vanhojen kerrostalojen lisäkerrosrakentaminen kasvussa

Puurakenteisiin suurelementteihin perustuva vanhojen kerrostalojen lisäkerrosrakentaminen yleistyy taloyhtiöiden peruskorjausten rahoitustarpeen myötä. Lisäkerrosrakentamisella rahoitetaan yhä useammin
taloyhtiön linjasaneerauksen tai julkisivu- ja energiatehokkuuskorjauksen kustannuksia. Kaupungit suhtautuvat lisäkerrosten rakentamiseen lähtökohtaisesti myönteisesti, koska samalla ne lisäävät asuntotarjontaa ja tiivistävät kaupunkirakennetta.

Puu on markkinajohtaja niin julkisivujen kuin rakennusten runkojen materiaalina – kysyntä kotimaassa silti laskusuunnassa

Puu oli markkinajohtaja uusien rakennusten sekä julkisivujen että runkojen materiaalina vuonna 2013. Puolet rakennetuista julkisivuista oli puupintaisia ja runkomateriaalina puun osuus oli 42 prosenttia. Menekkiä ajatellen puulla menee kuitenkin keskimääräistä heikommin, kun paljon puuta käyttävien omakotitalojen määrä ollut voimakkaassa laskussa jo kolmen vuoden ajan. Kerrostaloissa puu kasvattaa markkinaosuuttaan, puukerrostaloasuntojen määrä lähes kaksinkertaistui viime vuonna ja kasvu on jatkunut kuluvana vuonna. Markkinaosuus on 5 prosentin luokkaa.

Vuoden 2014 Puutavarakauppias on Kaj Holmén Simolin Oy-Ab:stä

160-vuotiset kauppiasperinteet lujittavat nykybisnestä

Tämänvuotisessa puutavarakauppiasvalinnassa kohtaavat uskomattoman pitkä historia ja moderni liiketoiminta. Vuoden Puutavarakauppias on toimitusjohtaja Kaj Holmén Simolin Oy-Ab:stä.

Valinta julkistettiin valtakunnallisessa Puupäivässä 27.11. Helsingin Wanhassa Satamassa, jossa puutuoteteollisuus ja kauppa kokoontuivat perinteiseen Puumarkkinapäivään tänä vuonna jo 40. kertaa.

Biotalouden selkäranka saha- ja puutuoteteollisuudessa

Kuusamolaisen Pölkky Oy:n toimitusjohtaja Jouko Virranniemi uskoo saha- ja puutuoteteollisuuden vahvaan tulevaisuuteen osana Suomen biotalouden strategiaa.  - Puun uudet käyttömahdollisuudet tarjoavat vaihtoehdon uusiutumattomille materiaaleille rakentamisessa, energiatuotannossa, tekstiili- ja pakkausteollisuudessa. Puu ja sen jalostus ovat pitäneet pintansa Suomessa 150 vuotta ja näyttää siltä että siihen taas palataan kun muut toimialat sulavat alta.

Jouko Virranniemi kertoo näkemyksiään Puupäivän Puumarkkinapäivässä.

Puupalkinto 2014 julkaistaan Puupäivässä

On aika julkistaa tämän vuoden Puupalkinto. Sitä tavoitteli tänä vuonna 20 rakennushanketta. Kilpailun taso oli todella korkea. Tämä asetti kilpailun tuomariston kovan haasteen eteen. Moni kilpailussa olevista kohteista ansaitsisi saada palkinnon.

Palkinnon saaja julkistetaan Puupäivässä torstaina 27.11.2014 klo 16.30 Helsingin Wanhassa Satamassa järjestettävän Puupäivän yhteydessä. 

Vuoden 2014 palkintolautakuntaan kuuluvat